K og DF vil give institutioner flere beføjelser

Bente Gertz (S), socialudvalgsformand i Region Syddanmark, har ifølge Fyens Stiftstidende således skrevet et brev til socialminister Annette Vilhelmsen, hvor hun blandt andet påpeger, at »der ses en tendens til stigende forråelse af de unge,« på institutioner, herunder specifikt på den fynske institution Egely.

»Vi skal lytte til det her nødråb fra Region Syddanmark, og vi skal indgå i en meget hurtig dialog med de her institutioner, så vi kan finde ud af, hvad vi kan gøre for at løse problemerne,« siger de Konservatives socialordfører, Benedikte Kiær (K).

Hun bliver bakket op af socialordfører Karin Nødgaard (DF) fra Dansk Folkeparti.

»Når man placerer unge mennesker i en sikret døgninstitution, så er det fordi, de er meget belastede, men samfundets håb skal være, at de unge kan komme på ret køl igen. Det kommer de altså ikke, så længe de fastholdes i et miljø, hvor de kan få stoffer og våben og i det hele taget opretholde kontakt til det kriminelle bagland,« siger Nødgaard.

I en mail til Fyens Stiftstidende skriver socialminister Anette Vilhelmsen, at regeringen vil tage stilling til en lovændring, når et udvalg - nedsat af tidligere socialminister Karen Hækkerup (S) - har undersøgt netop magtanvendelserne over for børn og unge på anbringelsesstederne. Udvalgsarbejdet er imidlertid først færdigt i løbet af 2014.

»Først og fremmest drejer det udvalgsarbejde så vidt jeg ved ikke om deciderede sikrede institutioner, og for det andet forventes udvalgsarbejdet først færdigt i slutningen af næste år. Det vil sige, at der kan gå mere end to år, før der reelt kan blive gjort noget ved det her problem. Og det kan vi ikke byde institutionerne,« siger Karin Nødgaard, der opfordrer socialministeren til at undersøge, om man lovgivningsmæssigt kan give ansatte mulighed for at kropsvisitere de anbragte.

Hos Benedikte Kiær er meldingen den samme, og hun er forundret over, at socialministeren vil vente »et par år« med at gå ind i problematikken.

»Vi kan ikke bare sylte problemet i et udvalg, for i mellemtiden taber vi de unge mennesker på gulvet. Jeg vil ikke afvise, at vi kan blive nødt til at ændre lovgivningen, hvis det viser sig, at personalet ikke har de nødvendige beføjelser i den nuværende udformning. Det drejer sig jo om, at de unge mennesker skal have hjælp,« siger K-ordføreren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip