K om skolereform: Der er stadig knaster

Hverken De Konservative eller Dansk Folkeparti vil bekræfte, at undervisningsminister Christine Antorini (S) er parat til at droppe de omdiskuterede aktivitetstimer i en ny skolereform.

I et notat fra forhandlingsbordet som Berlingske og TV2 er kommet i besiddelse af, fremgår det ellers, at regeringen er parat til at sløjfe aktivitetstimerne for at få skred i forhandlinger om en ny folkeskolereform.

Og noget kunne godt tyde på, at oppositionen er ved opnå indrømmelser fra regeringen.

- Notater og hvad der sker inde ved forhandlingerne, kommenterer jeg ikke på, men vi er stadigvæk med ved forhandlingsbordet, og jeg mener, vi stadig har noget at forhandle om, siger De Konservatives børne- og undervisningsordfører Vivi Kier (K).

Samme meldinger kommer fra Dansk Folkeparti.

- Vi sidder der jo stadig - de seks partier, og det er jo altid et godt tegn, siger børne- og undervisningsordfører Alex Ahrendtsen (DF).

Ud over De Konservative og Dansk Folkeparti består folkeskoleforliget af regeringen og Venstre.

I stedet for aktivitetstimerne skal hele skoledagen "betegnes som undervisning", hedder det i notatet, hvor ministeren dog understreger, at "motion og bevægelse samt tilbud om lektiehjælp", fortsat skal indgå i skolen.

Og motion og bevægelse er vigtig for eleverne i folkeskolen, slår Vivi Kier fast. Det skal blot foregå i undervisningsregi i idrætstimerne.

- Mange synes måske ikke, at idrætstimer er faglige timer, men det mener jeg, det er. I stedet for aktivitetstimer, så vi gerne, at der kom langt flere idrætstimer, end vi har i dag, siger Vivi Kier.

Venstres uddannelsesordfører, Karen Ellemann, har ingen kommentarer til notatet, og undervisningsminister Christine Antorini ønsker ikke at udtale sig, da ministeren ikke forhandler gennem pressen, oplyser ministeriet til Ritzau.

Folkeskoleforhandlingerne fortsætter senere i dag, og der er også planlagt forhandlinger torsdag eftermiddag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip