K: Prostituerede skal have dagpenge

Dagpenge, a-kasse og barsel. Hvis det står til De Konservative, skal prostituerede have samme rettigheder som danskere i andre erhverv.

- Vi ønsker, at prostituerede får de samme rettigheder, som andre har på arbejdsmarkedet, siger arbejdsmarkedsordfører Mai Henriksen til Newspaq.

Hun mener, at problemet er den gråzone, hvor det er tilladt at købe sex - men prostitution ses ikke som et erhverv. Det betyder, at prostituerede for eksempel skal betale skat af deres indtægt, men har ikke samme rettigheder som andre faggrupper.

- Prostitution synker ned i en underverden styret af alfonser og bagmænd, så snart det forbydes. Vi vil gerne gå den modsatte vej. Ved at komme gråzonen til livs vil vi kunne skabe bedre forhold for prostituerede. Og jeg tror faktisk også, at vi ville få flere ud af prostitution, siger Mai Henriksen.

I 2010 målte SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, antallet af prostituerede i Danmark til omkring 3200. Heraf arbejdede omkring 1600 på klinikker og 900 i escort, mens lidt under 600 var udenlandske gadeprostituerede.

Selvom regeringen tidligere droppede et forslag om fuldstændig at forbyde folk at købe sex, mener Mai Henriksen dog ikke, at det modsatte er realistisk.

- Det er nok ikke realistisk, at det vil møde opbakning i den nuværende regering, siger hun.

- Hvis vi laver rettigheder for kvinderne, som kan dem, som er der frivilligt få bedre og ordentlig forhold, og så kan vi fokusere vores indsats på at hjælpe dem, som har behov for at komme ud af prostitution og ikke er der frivilligt.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip