K roser socialminister for forældrepålæg

»Jeg er tilfreds med, at Socialdemokraterne og dermed også regeringen tilslutter sig forældrepålæg og uddannelsespålæg som et redskab for at kunne komme ind i de her familier, hvor der er børn og unge, der render rundt på gader og stræder og chikanerer og er godt på vej ud i kriminalitet og derved en kæmpe social deroute,« siger socialordfører Benedikte Kiær (K), der selv var socialminister fra 2010 til 2011.

Hun mener, lige som sin efterfølger, at der er store problemer i nogle etniske minoritetsfamilier.

»Det er især nogle unge drenge, som ikke gider at følge med i skolen. Jeg oplever selv her i Helsingør, hvor jeg bor, at unge mennesker render rundt og laver ballade, kaster med sten og ridser biler. Det er noget rigtig skidt, for ikke nok med at det generer rigtig mange mennesker, som bare har lyst til at bo trygt og have det godt i deres boligområder, så er det også direkte vej til at være på offentlig forsørgelse resten af livet og overhovedet ikke komme ind og være en del af det fællesskab, som er ret givtigt for ens livskvalitet, enten på arbejdsmarkedet eller i andre sammenhænge,« siger Benedikte Kiær.

Hun kalder det »nye toner« fra Socialdemokraterne, at partiet nu anerkender forældrepålægget som redskab.

»Som minister har jeg jo stået i diverse diskussioner og hørt på den sang, der hedder »Det hjælper ikke at tage ydelser fra dem«, og det er Enhedslisten de eneste, der synger nu. Det er jeg tilfreds med, for det viser jo, at der er nogle, der er blevet klogere,« siger hun.

Dagens Gossip