K: Sass i vendetta mod bankerne

Det siger de Konservatives erhvervsordfører, Brian Mikkelsen (K).

»Resultatet af hans vendetta mod bankerne er, at væksten i Danmark vil gå i stå. Vi skal skubbe bankerne til at låne flere penge ud, så virksomheder kan investere i arbejdspladser og blive mere innovative og dygtige. Og det vil ikke ske, hvis hans udspil realiseres,« siger Brian Mikkelsen.

Sass Larsen trækker på anbefalinger fra Udvalg om Systemisk Vigtige Finansielle Institutioner, kendt som SIFI-udvalget, der har foreslået skærpede krav til de finansielle virksomheder i Danmark, der regnes for så vigtige, at det vil få katastrofale konsekvenser for samfundsøkonomien, hvis de krakker.

Hvis det lykkes regeringen at få opbakning til udspillet med støtte fra Enhedslisten, så skal den ikke regne med at forhandle flere aftaler på det finansielle område på plads med de Konservative.

»For så bryder han den aftale, der har været gennem mange år, at vi laver det tværpolitisk. Hvis regeringen vil forhandle med Enhedslisten, har den forhåbentlig for øje, at partiet har som formål at nationalisere bankerne. Og det siger jeg da velbekomme til. Det vil være synd for det danske samfund og koste rigtig mange arbejdspladser,« siger den borgerlige erhvervsordfører.

SIFI-udvalgets anbefalinger har mødt stor modstand fra bankernes brancheorganisation, Finansrådet, der med Danske Bank i spidsen har hævdet, at skærpede krav vil være ødelæggende for finanssektoren i Danmark.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip