K siger "ja tak" til kaffe på Lunde Larsens kontor

Skrevet af admin

25/03/2016

Dagens topnyheder

De Konservative vil gerne tage imod invitationen om kaffe på miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens (V) kontor.

Det siger miljøordfører Mette Abildgaard (K), efter partiet har stillet et ultimativt miljøkrav til Venstre-regeringen ved de kommende forhandlinger om en såkaldt naturpakke.

- Vi har allerede tidligere haft drøftelser om de kvælstofreducerende tiltag, men det er klart, at når der nu ligger et konkret forslag på bordet, så er der noget mere konkret at arbejde videre med, siger hun.

Med miljøultimatummet har De Konservative givet regeringen to uger til at komme med politiske indrømmelser, som skal resultere i en lavere udledning af kvælstof i de kommende år.

Ellers vil partiet søge et alternativt flertal og forsøge at lave en aftale med partierne i rød blok.

Esben Lunde Larsen pointerer, at alle forslag er velkomne, og at alle parter skal kunne genkende sin egen politik i en kommende aftale om en naturpakke.

- Det er et klart signal fra De Konservative. Jeg siger til gengæld, at alle forslag er velkomne, og hvis de også har brug for at høre det på et møde i ministeriet, er de velkomne til det, siger Esben Lunde Larsen.

Mette Abildgaard hverken håber eller regner med, at situationen vil udvikle sig til et blåt slagsmål på niveau med det, som kostede Eva Kjer Hansen (V) jobbet som miljø- og fødevareminister.

- Vi har lige givet den nye minister tid til at sætte sig i stolen og orientere sig i sit nye fagområde, men der er selvfølgelig også en grænse for vores tålmodighed, siger K-ordføreren.

- Enten vil regeringen lave en aftale med os, eller også vil de ikke.

/ritzau/