K: Skat skal klare klager inden for tre måneder

Det holder ikke, at 30.000 skatteydere ikke har fået behandlet deres klager, som hober sig op i Skatteankestyrelsen. Derfor skal styrelsen senest afgøre deres klager inden tre måneder.

Det siger De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen.

Regeringen og Socialdemokraterne vil fastholde 130 ny ansatte i Skatteankestyrelsen i to år ekstra indtil 2019. Det skyldes, at klagerne stadig hober sig op, skønt styrelsen sidste år fik større bemanding, skriver Politiken.

- Det er et rigtig godt første skridt på vejen til at sikre bedre retssikkerhed for borgere og virksomheder. Man burde gå endnu længere og sikre, at der var en maksimalperiode på tre måneder for, hvor længe, man skal vente, siger Brian Mikkelsen.

Socialdemokraterne kræver flere ansatte i en retssikkerhedspakke, siger partiets skatteordfører, Jesper Petersen til avisen.

Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, ser positivt på at forlænge de 130 ansatte. Men han undrer sig over, at regeringen enes med Socialdemokraterne få timer før, at partiernes skatteordførere tirsdag morgen forhandler sagen.

- Det er helt uholdbart med den lange sagsbehandlingstid i Skatteankestyrelsen. Det er ikke rimeligt, at folk skal vente på en afgørelse i flere år. Så vi ser meget positivt på at få bragt sagsbehandlingstiden ned, siger Dennis Flydtkjær.

- Jeg er lidt overrasket over, at regeringen har lavet en aftale med Socialdemokratiet få timer før, at vi skal ind til forhandlingsbordet, hvor flere partier har meldt problemet.

I foråret 2019 ventes en flodbølge af klager, når boligejerne igen kan klage over de gamle ejendomsvurderinger. I 2015 fik Skatteankestyrelsen 180 millioner kroner ekstra, så styrelsen kunne hyre 130 nye medarbejdere.

/ritzau/

Dagens Gossip