K: Sociale mål er tilbageskridt

Sådan lyder kritikken fra de Konservative af regeringens ambitioner på socialområdet.

»Jeg er ikke synderligt imponeret og mener slet ikke, der er tale om det paradigmeskift, som regeringen lægger op til,« siger de Konservatives socialordfører, Benedikte Kiær (K).

Ligesom Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo (V), mener hun, at målsætningen om, at 50 procent af de udsatte børn skal have en ungdomsuddannelse, er alt for slap.

»Det er trist, at man ikke er mere ambitiøs, når det gælder uddannelse. Vi ved, at uddannelse og arbejde er vejen frem, hvis man vil undgå social deroute. Jeg synes ikke, at et mål om 50 procent er i orden. Alle børn skal have en uddannelse, og hvis vi ikke holder hinanden op på det, så taber vi de her børn på gulvet,« siger Benedikte Kiær.

På hjemløse-området spiller regeringen ud med, at man vil have 25 procent færre hjemløse i 2020.

»Det er et skridt tilbage i forhold til de mål, der blev aftalt mellem satspuljepartierne i 2009. Da var vi meget ambitiøse, og der blev afsat en halv milliard kroner. Da havde vi nogle meget mere ambitiøse mål, som jeg mener, vi skulle holde fast i,« siger Benedikte Kiær.

Hun efterlyser også mere handling, når det gælder stofmisbrugere.

»Jeg havde hellere ønsket et mål om, at når stofmisbrugere har brug for behandling, så kan de komme det med det samme i nogle akuthuse rundt om i landet,« siger Benedikte Kiær, der synes, at planen er meget luftig og mangler konkret handling.

»Jeg havde hellere set, at man havde været mere konkret i forhold til indsatsen,« siger hun.

Regeringen fremlægger planen for 2020-målene på socialområdet på et pressemøde torsdag klokken 12.30.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip