K spænder ben for folkeskoleforhandlinger

Konservative slår sig tilsyneladende så meget i tøjret omkring et obligatorisk tilbud om lektiehjælp som en del af den kommende reform af folkeskolen, at undervisningsminister Christine Antorini (S) har bedt forligspartierne om at tage en tænkepause til på torsdag.

- Vi har jo forhandlet rigtig længe, og jeg synes også, at vi er meget tæt på virkelig at kunne lave et ambitiøst løft af folkesolen, som vores børn har fortjent, så de bliver så dygtige, som de kan.

- Og derfor må jeg sige, at jeg tror, at hvis alle lige gør sig umage her til sidst, så kan vi også nå i mål.

- Men jeg har altså bedt om en tænkepause, fordi vi er så tæt på målstregen, og det er svært, når nogen siger, at det at have et obligatorisk tilbud om lektiehjælp, at det ikke skulle være med til at løfte fagligheden, siger Christine Antorini.

Hun forklarer, at det efter hendes mening bør være sådan, at alle skoler skal tilbyde muligheden for, at man kan få lavet sine lektier i løbet af skoledagen.

Og de der ikke ikke har brug for tilbuddet, skal have andre muligheder for faglig fordybelse.

Tilbuddet om lektiehjælp skal indgå som en del af den øgede skoledag, og kommer altså ikke til at ligge ud over de 35 timer, der i øjeblikket er lagt op til blive skoleugens længde for de ældste elever.

/ritzau/

Dagens Gossip