K står fast: Regeringen må selv komme ud af mindretal

Regeringen får ikke de De Konservative stemmer til en gennemføre en sænkelse af udviklingsbistanden i 2015.

Det fastslår partiets udviklingsordfører, Naser Khader.

Dermed har regeringen udsigt til at komme i mindretal, da de røde partier bakker op om et beslutningsforslag fra SF, som vil pålægge regeringen at gennemføre bistandsbetalinger på 1,4 milliarder kroner, som regeringen ellers ønsker at bremse.

- Kommer regeringen i mindretal, er det regeringens problem, konstaterer Naser Khader over for Ritzau.

Han fortæller, at De Konservative ikke er blevet involveret i besparelserne i bistanden for 2015.

- Vi har lavet en aftale om 2016 i forbindelse med finansloven, og den står vi ved. Men med hensyn til 2015 har vi ligesom alle andre kunne læse i aviserne, at man har tænkt sig at spare, fortæller Naser Khader og uddyber:

- Derfor har vi ikke nogen forpligtelse til at bakke regeringen op, og vi mener også, det er en uskik at spare samme år, som man annoncerer det.

Spørgsmål: Men har I ikke en forpligtelse til at støtte regeringen mod at komme i mindretal, når I er en del af det parlamentariske grundlag?

- Jo, hvis regeringen havde involveret os i beslutningen, så havde vi taget ejerskab over den. Men det har de altså ikke. Derfor har vi drøftet det i gruppen og besluttet, at vi ikke stemmer.

Forslaget fra SF har opbakning fra Socialdemokraterne, Enhedslisten, Alternativet og De Radikale, som tilsammen mønstrer 85 mandater.

Uden De Konservatives stemmer vil regeringen sammen med Liberal Alliance og Dansk Folkeparti råde over 84 mandater.

Hvis SF's beslutningsforslag gennemføres vil det ifølge partiet betyde, at udviklingsbistanden i 2015 bliver på 0,8 procent af bruttonationalindkomsten (BNI).

Det var De Konservatives mål for den fremtidige udviklingsbistand før finanslovsforhandlingerne, men i aftalen endte partiet med at acceptere et niveau på 0,71 procent af BNI i 2016.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip