K: Store virksomheder skal tage praktikanter

Selv om Københavns Lufthavne i Kastrup blot har fem lærlinge og to kontorelever ud af en medarbejderstab på 2000, skal virksomheden ikke tvinges til at hive flere ind.

Til gengæld har Københavns Lufthavne en moralsk forpligtelse, mener Konservatives uddannelses- og arbejdsmarkedsordfører Mai Henriksen.

- Som stor virksomhed har man en moralsk forpligtelse til at have praktikanter og lærlinge, og man må påtage sig det samfundsansvar, det er at uddanne unge.

- Men jeg mener ikke, at det vil være hensigtsmæssigt at gå ind og lave kvoter, som skal opfyldes af de enkelte virksomheder. Man må gøre det af frivillighedens og ikke tvangens vej, siger Mai Henriksen.

Hun tror ikke, at det vil give kvalificerede forløb, hvis man bliver tvunget til at tage praktikanter.

Og så mener hun, at muligheden for at komme i skolepraktik, er en fornuftig løsning, der gør hele systemet med lærlinge, elever og praktikanter brugbart.

Og muligheden for skolepraktik kan sænke antallet af, hvor mange, der mangler praktikpladser - i øjeblikket mangler mellem 8000 og 10.000 praktikpladser om måneden.

- Man kan selvfølgelig altid blive bedre og gøre det mere fleksibelt at tage praktikanter, så flere kan komme ud i virksomhederne.

- Men dem, som decideret er forhindret i at få en praktikplads er langt lavere end de 8000-10.000, der bliver nævnt. Mange kan komme i skolepraktik, og det er kvalitativt lige så god som at komme i almindelig praktik. Så de er jeg ikke nervøs for, siger hun.

 

Dagens Gossip