K: Thorning praler over små økonomiske skridt

Det mener de Konservatives finansordfører, Mike Legarth (K), der efterlyser gennemgribende reformer af skatter og afgifter og vil »have erhvervslivets byrder fjernet«.

»Man bliver nødt til at hæfte sig ved det, vismændene og Nationalbanken siger: At det varer flere år, før vi kommer ud af den krise, vi er i. Samtidig er vi afhængige af et internationalt opsving. Det er et forsøg på at tale et opsving i gang,« siger Mike Legarth.

»Hun har brug for optimisme, og det forsøger hun at få ved at prale lidt af de tiltag, hun har søsat (blandt andet reformer af SU, kontanthjælp og førtidspension, red.)« tilføjer finansordføreren.

I mandagens udgave af Berlingske siger statsministeren, at stemningen er vendt i dansk økonomi.

»Vi er nu to år inde i valgperioden, og der er grund til at gøre status. Vi er i en situation, hvor vi kan sige, at vi har fået Danmark på sporet igen, og det spor skal vi holde os på. Selv om det stadig er bløde indikatorer, der ligger til grund for det, så er der grund til en forsigtig optimisme,« siger Helle Thorning-Schmidt til avisen.

Hun henviser blandt andet til, at forbrugerne har fået større tillid til økonomien, at der er tegn på, at de også er begyndt at bruge flere penge, og at priserne på boliger så småt er begyndt at stige igen.

Dagens Gossip