K: Venstre løber fra dagpenge-løfte

Venstre løber fra sine løfter på dagpengeområdet med den aftale, som regeringspartiet har indgået med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

Det siger De Konservatives beskæftigelsesordfører, Rasmus Jarlov.

- Venstre har gang på gang lovet, at de ikke ville gøre dagpengesystemet endnu dyrere. Det løfte løber de fra nu med en rød aftale. Det skuffer os naturligvis, siger han.

Aftalen indebærer, at der skal findes 300 millioner kroner et eller andet sted på statsbudgettet for at finansiere primært de fem færre karensdage, som bliver en realitet med aftalen i stedet for de otte, som dagpengekommissionen havde indregnet for at gøre dagpengesystemet selvfinansieret.

- Aftalen svækker Danmarks økonomi. Den koster flere penge og får færre i arbejde. Det er det stik modsatte af, hvad der er brug for, siger Rasmus Jarlov.

Hvis Dagpengekommissionens anbefalinger var blevet ført ud i livet til det sidste komma, ville aftalen ikke have haft nogen indvirkning på beskæftigelsen.

Men efter partiernes filen til på anbefalingerne, har Finansministeriet regnet sig frem til, at omkring 800 færre personer vil komme i beskæftigelse, når aftalen er fuldt gældende.

- Arbejdsudbuddet skal op – ikke ned. Og vi skal ikke bruge flere penge på at have folk på passiv forsørgelse. Så aftalen er et tilbageskridt, og derfor er vi selvfølgelig ikke med, siger Rasmus Jarlov.

/ritzau/

Dagens Gossip