K: Venstres finanslovudspil er ikke ambitiøst nok

»Eksemplet med slagteriarbejderne for tre dage siden viser jo, at vi bliver nødt til at sænke omkostningerne i Danmark. Det gør man altså både ved at sænke selskabsskatten - der foreslår vi i Det Konservative Folkeparti, at den sænkes til 15 procent (i dag er den på 25 procent, red.) - men også ved, at personskatterne lettes ved at fjerne topskatten. Og så mener vi, at man skal forhøje beskæftigelsesfradraget, så det altid kan betale sig at arbejde,« siger Brian Mikkelsen.

Han henviser til, at tillidsfolk i Danish Crown i tirsdag foreslog at investere op mod 600 millioner kroner af medarbejdernes løn i produktionen af danske slagtesvin og opbygning af nye stalde over de næste fire år og dermed forhindre afskedigelser i samme periode.

Den episode viser ifølge skatteordføreren, at der er brug for større tiltag, end dem Venstre lægger op til.

»Vi bakker klart op om Venstres forslag. Vi vil bare presse det til større ambitioner,« tilføjer han.

Pengene skal ifølge Venstre komme fra reformer - herunder en af beskæftigelsespolitikken - og ved at få landets kommuner og regioner til at sende flere offentlige opgaver i udbud. Derudover foreslår partiet, at størrelsen på den offentlige sektor skal holdes i ro.

Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen (S), forholder sig umiddelbart skeptisk til Venstres ønske om nulvækst i den offentlige sektor.

»Alle ved jo, at der bliver flere ældre, at der er flere unge, der skal have en uddannelse, og at vi fremover også skal råd til en mere effektiv og avanceret behandling på sygehusene, og det koster penge,« siger Jesper Petersen til dr.dk.

Han mener, at regeringen har fundet en balanceret tilgang, hvor der er lempet på personskatter og afgifter, samtidig med at der ifølge ordføreren er råd til en moderat vækst i det offentlige.

Fredag klokken 12.30 fremlægger Venstre sit forslag til finansloven for 2014.

Dagens Gossip