K vil droppe aftale om ny afgift på brænde

Den kommende afgift på brænde er vanvittig og vil skabe et administrativt helvede, mener Det Konservative Folkeparti, der ifølge Jyllands-Posten sætter foden ned for den afgift, der blev aftalt i energiaftalen fra 2012 for at sikre finansiering til grøn omstilling.

- Vi nedlægger veto mod brændeafgiften. Den ligger uden for det, vi har aftalt i energiaftalen. Vores veto betyder, at vi spærrer for, at det kan vedtages, siger energi- og finansordfører Mike Legarth (K) til Jyllands-Posten.

- Hvis de andre partier alligevel gør det, så opsiger vi forliget, og så må de vente med at vedtage det til efter næste valg. Så må vælgerne ved valget tage stilling til, hvem de synes, mener det rigtige i denne sag, fortsætter han.

Mike Legarth begrunder brændevetoet med, at den måde, den kommende afgift vil fungere på, "slet ikke er noget, vi har aftalt i energiforliget".

Afgiften er ny og lægges på de såkaldte vedvarende energi-brændsler, der bruges til rumvarme - som for eksempel halm, brænde og træpiller.

Afgiften betyder imidlertid også, at danskerne fremover selv skal dokumentere, hvis de bruger træ til andre formål end opvarmning, hvis de vil slippe for at betale afgift af eksempelvis pæle til havehegn eller træpiller til strøelse under heste.

Afgiften skal indbringe 2,8 milliarder kroner af energiaftalens i alt 3,5 milliarder til grøn omstilling.

Også Venstre er ifølge partiets forsyningssikkerhedsordfører, Thomas Danielsen, "bekymret" over den nye afgift. Men han mener, at det er for tidligt at nedlægge veto, fordi ikke alle lovforslagets høringssvar er kommet ind endnu, skriver Jyllands-Posten.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) opfordrer til besindelse i forligskredsen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip