K vil forbedre boligjob-ordningen

Det er finanslovens fornemste opgave at skabe flere job i danske virksomheder. Derfor skal afgifterne fjernes på fedt og sukker for at stoppe grænsehandlen, ligesom regeringen bør bevare og forbedre boligjobordningen.

Det kræver De Konservatives leder Lars Barfoed, når han onsdag morgen møder finansminister Bjarne Corydon (S).

- Vi kan tydeligt se problemerne: Danske virksomheder er ikke tilstrækkeligt konkurrencedygtige, og grænsehandlen eksploderer. Derfor skal vi have fat i de afgifter, som lokker danskerne syd for grænsen og forbedre boligjobordningen, siger han.

Mens regeringen vil skrotte boligjobordningen, vil De Konservative forbedre ordningen efter svensk forbillede. Her kan husstande få et fradrag på 40.000 kroner årligt i håndværksudgifter, siger han.

- Ordningen er meget bedre og giver overskud i den svenske statskasse. Vi skal se, om vi ikke kan gøre det lige så godt i Danmark. Så vi får gang i byggesektoren og begrænser sort arbejde, siger Lars Barfoed.

Han forestiller sig, at De Konservative forhandler parallelt med Venstre, som også kræver afgifterne sløjfet samt en erhvervsskattepakke på fire milliarder kroner.

- Regeringen må træffe et valg, om den vil gå til Enhedslisten, øge de offentlige udgifter og forværre problemerne på langt sigt, eller lave en løsning til vores side. Så vi tager fat på at løse de udfordringer, vi har. Man kan ikke forene de to ting, siger Lars Barfoed.

- Vil regeringen løse problemerne eller have fred med Enhedslisten? Det er regeringens valg, fastslår han.

I småtingsafdelingen kræver De Konservative besparelserne fjernet, hvad angår fregatten Jylland i Ebeltoft samt Den Gamle By i Aarhus.

- Det betyder ikke noget i den store sammenhæng, men ret meget for vores kulturarv, siger Lars Barfoed.

 

Dagens Gossip