K vil forbedre Københavns erhvervsklima med regel-loft

»Vi ligger igen meget dårligt i forhold til DIs måling af erhvervsklima, og for nylig fik vi en opgørelse over de storbyer med størst vækst, hvor København indtager en plads som nummer 280 ud af 300. Det går kort og godt ikke særlig godt for København,« siger Rasmus Jarlov, politisk leder for de Konservative i København.

Han peger på, at man i kommunen hele tiden lægger nye regler ned over virksomhederne, mens man stort set aldrig fjerner regler.

»Der kommer hele tiden flere regler til, og erhvervslivet mener også, at en del af det dårlige erhvervsklima skyldes, at der er for mange regler, initiativer og påbud. Vi vil selvfølgelig gerne gøre det nemmere at være virksomhed i København og dermed som minimum sætte en prop i strømmen af de regler, og det kan vi gøre med et loft over regler,« siger Rasmus Jarlov og uddyber:

»Så vil man kun kunne indføre nye regler ved at afskaffe et tilsvarende antal, og borgerrepræsentationen vil blive tvunget til at vurdere, om det nu også er nødvendigt med nye regler. Det vil i sidste ende forbedre erhvervsklimaet.«

Rasmus Jarlov henviser til, at Københavns Borgerrepræsentation blandt andet har indført, at alle personer på byggepladser skal bære identifikation, og at virksomheder er pålagt at rapportere om indsatsen i forbindelse med socialt ansvar, også kaldet CSR.

»Der er efterhånden også rigtig mange sociale klausuler, der gør, at virksomheder skal opføre sig på en bestemt måde, før de får lov til at handle med Københavns Kommune. Og helt overordnet kan det jo ikke nytte noget, at man nærmest skal have en jurist ansat, selv hvis man bare har en enkeltmandsvirksomhed,« lyder det fra Jarlov.

Forhandlingerne om budgettet for 2014 i Københavns Kommune begyndte tirsdag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip