K vil give straksdomme - ikke drikke te

»Det præventive og forebyggende arbejde er vigtigt. Men lige nu, når kuglerne flyver om ørerne på folk på gader og stræder, så er det ikke tid til at sætte sig ned og drikke te. Så er det tid til at reagere meget konsekvent over for de ballademagere,« siger han.

Næsten 200 kugler er affyret i bandekonflikten siden årsskiftet, kunne man høre i TV 2s debatprogram torsdag aften. Næsten samtidig blev yderligere et skud sendt gennem luften i Lundtoftegade på Nørrebro i København. I hvad politiet anser for at være endnu et bandeopgør, blev en 19-årig mand ramt i hovedet, og han er fortsat i livsfare fredag morgen.

Tom Behnke vil sætte hårdt ind over for bandemedlemmerne her og nu. Han vil blandt andet give domstolene mulighed for at behandle bandemedlemmers sager som straksdomme.

»Det nytter ikke noget, at der skal gå et halvt eller et helt år, før man kan blive stillet for en dommer. Vi skal have det, som man populært kalder straksdomme. Hvis du er blevet set sammen med tre andre bandemedlemmer i en bil, og du er blevet anholdt på stedet, så er det ikke en kompliceret sag. Den kan en dommer afsige dom på i løbet af meget kort tid,« siger Tom Behnke.

Hvis et bandemedlem overtræder loven, skal der i tillæg til dommen udstikkes en form for tilhold, således at den dømte, hvis han bliver set i selskab med andre bandemedlemmer, ryger direkte i fængsel i 14 dage. Tilholdet skal gælde to år efter dommen. Et tredje forslag fra den konservative retsordfører er at indføre nultolerance over for såkaldte bandevagter, som for eksempel visiterer særlige områder i hovedstaden.

I debatprogrammet blev det efterspurgt fra et tidligere bandemedlem, at det præventive arbejde opprioriteres. SFs retsordfører mener, at de unge, der står bag skyderierne i den verserende bandekonflikt, var børn under den borgerlige regering. Børn, som ikke blev reddet ud af deres kriminelle løbebane, inden det var for sent.

»Det er fuldstændigt forfejlet. Vi lavede en lang række præventive tiltag, blandt andet en kæmpestor ungdomspakke, hvor vi satte 700 millioner kroner til forebyggende arbejde, og det virker. Vi ser, hvordan ungdomskriminaliteten rasler ned i øjeblikket undtagen i bandemiljøerne, så skal der nye tiltag til,« siger Tom Behnke.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip