K vil ikke hjælpe Venstre med at sænke ulandsbistand

Skrevet af admin

13/08/2015

Dagens topnyheder

Problemer forude for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i forbindelse med de kommende finanslovforhandlinger.

De Konservative vil ikke være med til at sænke ulandsbistanden til 0,7 procent af BNI, hvilket regeringen ønsker, og uden De Konservative er der ikke flertal i blå blok.

- Vores politik er - og har været i flere år - at ulandsbistanden skal være på 0,8 procent af BNI.

- Det er mere end de 0,7 procent, FN anbefaler. Det står i vores 2020-plan og i partiprogrammet, og det står vi ved, siger De Konservatives udviklingsordfører, Naser Khader, til Jyllands-Posten.

De Konservative vil bruge mere af ulandsbistanden i lande som Libanon og Jordan.

- Til gengæld mener vi, at der skal bruges en meget større del af ulandsbistanden på akut nødhjælp til de områder, hvor der er flygtninge. Det kan være Libanon og Jordan, hvor der bor mange millioner syriske flygtninge.

- Og det kan være Eritreas nabolande eller i Libyen. Hvis vi skal forebygge flygtningestrømme, må vi hjælpe i nærområderne.

- Der er nogle udviklingsprojekter, der må være på standby eller afvikles til fordel for akuthjælpen i nærområderne, siger Khader.

Sidste år betalte Danmark 16,8 milliarder kroner, svarende til 0,85 procent af BNI, i ulandsbistanden. Det beløb ønsker Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance fremover skal sænkes til 0,7 procent. Det skal forhandles på plads i forbindelse med årets finanslov.

/ritzau/