K vil ikke lovgive sig til juletræ i Kokkedal

Det muslimske flertal i en beboerforening i Kokkedal misbruger demokratiet til at fjerne danske kulturværdier.

Sådan beskriver den konservative socialordfører Tom Behnke situationen i Egedalsvænge i nordsjællandske Kokkedal.

Her har beboerforeningens repræsentanter vedtaget at bruge 60.000 kroner på den muslimske Eid-fest. Men det muslimske flertal nægter omvendt at bruge 5.000 kroner på et juletræ.

- Jeg synes, det er stærkt problematisk, at et lille muslimsk flertal beslutter, at nu skal der ikke længere fejres jul. Nu skal man skifte de danske traditioner ud med de muslimske. Det er mangel på respekt for den danske kulturarv, siger Tom Behnke.

På Facebook kalder Dansk Folkepartis Udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen beslutningen om at droppe juletræet for et 'uanstændigt angreb på dansk kultur'.

Han vil have politisk indgriben, hvis ikke beboerforeningens flertal efterkommer mindretallets ønske om at få et juletræ.

- Det bedste er naturligvis hvis man får løst det lokalt, og at man ender med at markere julen. Sker det ikke, så bør Folketinget via lovgivningen forpligtige boligselskaberne til at værne om og opretholde danske traditioner, lyder det fra Henriksen.

Men Konservative synes Tom Behnke, det er for voldsomt at tage lovgivningen i brug for at løse problemet i Kokkedal.

- Ej, det synes jeg, vi skal holde os fra at gøre. Det her er en værdipolitisk debat, mere end det er et lovgivningsmæssigt anliggende. Diskussionerne skal tages op, både lokalt og i større forum. Det handler om, at folk skal have den dannelse, at man respekterer hinanden, siger han.

 

Dagens Gossip