Kabinefolk afviser SAS' udspil om Cimber

Skrevet af admin

23/01/2015

Dagens topnyheder

Kabinepersonalet i SAS kan ikke acceptere et udspil til overflyttelse af ansatte til Cimber, som SAS er kommet med. Det oplyser kabinepersonalets fagforening, CAU, i en pressemeddelelse.

Ifølge formanden i CAU er personalet rystet over udspillet fra SAS.

- Vi kan på ingen måde acceptere det udspil, SAS er kommet med. Vi mener ikke, det overholder loven om virksomhedsoverdragelse.

- Vi er rystede over, at man i SAS har tænkt sig at behandle loyale og trofaste medarbejdere på den måde, siger CAU's formand, Merete Scheel.

Hun afventer nu en ny mødeindkaldelse fra ledelsen, men afviser, at der er arbejdsnedlæggelser på vej.

- Nej, der er jo fredspligt, og den overholder vi selvfølgelig, siger hun.

CAU oplyser, at SAS vil overflytte 135 stewardesser til det nye datterselskab Cimber fra 1. marts 2015.

Fra SAS lyder det, at man vil forhandle videre med kabinepersonalets fagforening CAU om overflyttelse af ansatte til datterselskabet Cimber.

- Vi følger naturligvis loven om virksomhedsoverdragelse, og vi har intentioner om at gå i dialog med fagforeningen om, hvordan vi kan gøre det her bedst muligt, siger pressechefen i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen.

- Men det korte af det lange er, at når man har planer om at flytte nogle fly og dermed nogle medarbejdere, så kommer det til at påvirke. Det skal vi finde ud af på bedst mulig måde og det vil vi gerne, siger hun.

Ifølge standby.dk fortalte SAS-ledelsen torsdag de kabineansatte om planerne om at overføre 12 fly af typen Bombardier CRJ med tilhørende personale til Cimber.

SAS købte Cimber i december og fik dermed adgang til en billigere overenskomst end den, man har med sit eget kabinepersonale.

Og det er denne overenskomst, man tilsyneladende har tænkt sig at bringe i spil med flytningen af personalet.

Købet af Cimber er endnu ikke godkendt af Konkurrencestyrelsen.

/ritzau/