Kabineforening om SAS-fyringer: Uacceptabelt

- Holdningen er, at det, som er lagt frem i medierne, ikke er acceptabelt.

Sådan lyder det fra presseansvarlig Jean Pierre Schomburg i SAS' kabineforening Cabin Attendents Union (CAU).

Reaktionen kommer, fordi bestyrelsen i selskabet mandag fremlægger en spareplan, som ifølge TV2 Finans betyder fyring af over 1000 medarbejdere og 15 procents lønnedgang for de ansatte.

Ifølge TV 2's oplysninger har bankerne også accepteret spareplanen, som skal redde det fælles nordiske flyselskab efter længere tid i alvorlig krise. Planen skærer angiveligt tre milliarder svenske kroner i flyselskabets omkostninger.

Søndag har der været rygter i svenske medier om, at SAS angiveligt har været tæt på at gå konkurs natten til søndag.

Og ifølge det svenske nyhedsmedie dn.se, Dagens Nyheter, har bestyrelsen været meget konkrete omkring spareplanen. I en melding til de ansatte lyder det fra selskabet.

- Accepter en spareplan, ellers går vi konkurs.

Kabineforeningen har været kaldt til indledende informationsmøde omkring spareplanen, oplyser Jean Pierre Schomburg, som ikke vil kommentere detaljerne, før SAS har informeret mandag.

- Medarbejderne har ikke hørt det fra SAS endnu - de hører det først på mandag. Så de kender ikke det hele billede.

- Vi afventer egentlig, at SAS går ud til medarbejderne og fortæller, hvad de vil, hvordan de vil det, og hvornår de vil det.

Han understreger, at det ikke er acceptabelt, som det ser ud nu - men at man venter på at se det hele billede.

- Lad os satse på, at bestyrelsen i morgen får meldt åbent og ærligt ud, hvad de vil. Og så kommenterer vi gerne det bagefter.

 

Dagens Gossip