Kædesms spreder terrorfrygt i København

Et rygte om, at der skal være planlagt et terrorangreb mod Nørreport Station i København fredag aften florerer livligt via sms'er blandt borgere.

Hos Københavns Politiet er man bekendt med rygtet.

- Vi er bekendt med, at det florerer både på Facebook og via de her sms-kæder.

- Det er ikke noget, som vi gør noget ved. Ikke før PET (Politiets Efterretningstjeneste, red.) beder os om det, og det har de ikke gjort endnu, siger vagtchef ved Københavns Politi Henrik Brix.

I nogle af beskederne refereres der til en person fra PET som kilde. Der står i nogle af sms'erne, at en person "fra min klasse, hvis vens far arbejder i PET, har sagt, at de har formodninger om, at der er planlagt terrorangreb på Nørreport Station i aften".

PET har imidlertid ingen kommentarer. Efterretningstjenestens presseafdeling oplyser til Ritzau, at PET aldrig kommenterer rygter.

Henrik Brix fortæller, at sms'erne har fået flere bekymrede borgere til at kontakte politiet.

- Vi er blevet lagt ned af henvendelser.

- Jeg ved, at det er både på 114, 112 og mail også. Vi får rigtig mange henvendelser, siger Henrik Brix, der ikke kan give et præcist antal.

Rygtet om et planlagt angreb mod København kommer kun en uge efter terrorangrebet i Paris, hvor 130 mennesker har mistet livet og over 350 blev såret.

Det er kun et par dage siden, at Rigspolitiet valgte at hæve politiets nuværende beredskab fra "forhøjet beredskab" til "markant forhøjet beredskab". Det skete blandt andet som følge af terrorangrebet i Paris.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip