Kældre i Horsens drukner - hele landet må forvente regn

I Horsens er det ikke kun haver og blomster, der har fået vand onsdag. Også en række kældre er blevet mere end godt vandet.

I den østjyske by er der faldet hele 115 millimeter regn, fortæller vagtchef hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Dan Nilsvall.

- Det er mere end dobbelt så meget, som vi forventer i hele juni i området. Det er meget ustabil og fugtig luft, der kommer op sydfra.

Men selv om Horsens har været hårdt ramt af skybruddet, har redningstjenesten Falck først på aftenen endnu ikke mærket meget til det våde vejr.

Falck har ved 17.30-tiden været ude til 27 sager i byen og 32 sager i hele området, fortæller kommunikationsmedarbejder Ann Lübbers.

- Lige nu er de ret godt med. Men det kan blive til flere sager, efterhånden som folk kommer hjem fra arbejde.

- De typiske skader er vand i kældre, siger Ann Lübbers.

Men det er ikke kun Horsens, der får vand fra oven. Hele landet kan ifølge DMI's Dan Nilsvall stadig forvente en stor mængde nedbør.

- Regnen kommer fra Horsens op mod Skanderborg, Silkeborg, Herning. Og der vil komme kraftige byger. Op mod 10-15 millimeter på en halv time.

- På Sjælland er der nogle lokale kraftige byger. Der kan komme nogle enkelte lynnedslag de næste par timer, men det stopper lidt i aften og først på natten, siger Dan Nilsvall.

Sidst på natten vil der igen være risiko for kraftige byger på Østjylland, Fyn, Sjælland og ned over Lolland Falster, lyder meldingen fra DMI.

Hovedstaden ser ud til at slippe for den kraftige regn, men der er ingen garanti.

- Det kan ikke udelukkes, at der kan komme nogle kraftige byer. Men lige nu er det mest syd og sydvest for København.

Og de næste par dage kan blive våde. På Bornholm gør deltagerne på Folkemødet i hvert fald klogt i at trække i regntøjet fredag. Her forventer DMI, at der falder mellem 20 og 55 millimeter regn.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip