Kæledyr står i kø for at donere blod

Det kræver ofte blod at redde dyreliv, og derfor står flere hunde- og katteejere på venteliste til at få deres dyr registreret som bloddonor. Det skriver Søndagsavisen.

- Jeg gør det, fordi det redder liv. Jeg kan godt lide, at mine hunde er med til at gøre en forskel, fortæller Michelle Hyde Jørgensen, der to gang har haft sin labrador Zipo til blodtapning, til Søndagsavisen.

 - Donorblodet bruges til at redde livet på hunde, der blandt andet lider af blodmangel eller fransk hjerteorm og bruges også ved operationer, hvor dyret kan miste meget blod, fortæller overveterinærsygeplejerske Gitte Wagner Hansen, der har det daglige ansvar for blodbanken.

Læs også: Husker du de 91 misrøgtede hunde?: Sådan har Uffe og andre hunde det i dag

Siden hun trak i kitlen for 25 år siden, har hun oplevet en kæmpe udvikling. Både i forhold til hvilke behandlinger man kan tilbyde dyrene, og i ejernes forhold til deres kæledyr.
 
- Grænser og behandlingstilbud rykker sig konstant. I USA er man også begyndt at transplantere nyrer – måske bliver det også muligt i Danmark på et tidspunkt. Vi kigger hele tiden på det etiske aspekt og bruger vores ressourcer der, hvor det er fornuftigt. Vi giver kun blod, hvor det giver mening, siger hun, og fortæller, at der er venteliste på at få sin hund eller kat optaget som bloddonorer.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip