Kæmpe drop hjælper Kasakhstan til overraskende VM-sejr

07/05/2016

Kasakhstan var på forhånd blandt favoritterne til at rykke ud af A-gruppen fra Danmarks pulje ved ishockey-VM, men holdet åbnede med en overraskende 3-2-sejr efter overtid og straffeslagskonkurrence mod Schweiz.

Schweiz' målmand Reto Berra bidrog med et kæmpe drop i kampen, og det var medvirkende til, at Kasakhstan nu har to point og Schweiz et enkelt.

Kasakhstan fik tilkæmpet sig et straffeslag midtvejs i første periode, som dog blev misbrugt, og i stedet tog Schweiz føringen ved Samuel Walser fem minutter før pause.

I anden periode kom Kasakhstan langt bedre med, men det var fortsat schweizerne, der skabte de største chancer. En velspillende Vitali Kolesnik i Kasakhstan-målet holdt dog stand perioden ud.

Det kan man ikke sige om NHL-målmanden Reto Berra i modsatte ende, som leverede et gigantisk drop omkring 11 minutter inde i perioden.

I undertal sendte Roman Savchenko pucken væk fra egen halvdel, og på forunderlig vis kunne Berra ikke vurdere puckens bane, og pucken strøg ind lige over gribehandsken til 1-1.

Et drop, som kandiderer til at være blandt de største i mange år ved VM.

Fra at være i kontrol med kampen mistede Schweiz grebet, og det fortsatte ind i sidste periode, hvor overraskelsen kom tæt på.

Roman Starchenko lynede efter flot powerplay-spil midtvejs i perioden, og så var der for alvor pres på schweizerne.

Det håndterede de rødblusede fint, og kort efter udnyttede schweizerne selv et overtal til at udligne til 2-2. Denis Hollenstein stod for målet, da han fulgte op på sit eget forsøg.

De fem minutters overtid gav ingen scoringer, og i straffeslagskonkurrencen fuldbyrdede Kasakhstan overraskelsen ved at score på tre af holdets fire forsøg.