Kæmpe kolonne af hjælp på vej til oversvømmelser

Flere steder ligger land under vand i bl.a. Syd- og Sønderjylland i dag. Den massive regn i går og i nat har bidraget til, at åer, kloakker og vandløb ikke har kunne tage presset og nu flyder vandmasserne i gaderne. 

Der er dog hjælp på vej fra kollegaerne længere nord og øst på, lyder det fra blandt andre Beredskab Øst, der i morges pakkede pumper og mandskab i beredskabets køretøjer og satte kurs mod Jylland. 

Læs også: Myndigheder advarer husejere: Begå ikke denne fejl, hvis I er oversvømmede

- Materiel og mandskab fra brandstationerne i Lyngby og Ballerup er det kommende Beredskab Østs bidrag til kollegaerne i Sønderjylland, som kæmper mod vandmasserne. Der afsendes materiel og mandskab fra de 5 kommende beredskabsenheder i Storkøbenhavn og Nordsjælland. På billedet ses køretøjerne på Rasteplads ved Ringsted kort før fælles afgang kl. 7 i morges, skriver Beredskab Øst således på sin facebookprofil. 

Hjælpen er dermed sendt afsted i en lang kolonne, som skal hjælpe de jyske samt også fynske kollegaer med at få bugt med oversvømmelserne. 

- Alt i alt sender vi 24 mand og en anslået pumpekapacitet 70.000 l/min., samt mere end 12 køretøjer. Og det kan jo lige passe andet. Selvfølgelig skal vi koordinere indsatserne i Danmark, siger Rasmus Storgaard, der er beredskabsdirektør for Beredskab Øst, til Beredskabsinfo.dk

Læs også: DMI: Flere byger er på vej efter heftigt regnvejr

Han og flere andre har brugt store dele af 2. juledag på at få klargjort forstærkninger til Sønderjylland.

- Sådan er det selvfølgelig. For næste gang kan det være, at det er os der har behov for opbakning. Her er det betryggende at være en del af et altid beredt fællesskab, uddyber han.

Beredskabsstyrelsen har ligeledes sendt hjælp afsted, hvilket alene udgør 139 mand, 50 køretøjer og 80 pumper, primært i Sønderjylland, men også bl.a. i Hedensted og på Fyn. 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Materiel og mandskab fra brandstationerne i Lyngby og Ballerup er det kommende Beredskab Østs bidrag til kollegaerne i S...

Posted by Beredskab Øst on Sunday, December 27, 2015

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip