'Kæmpe tab for Dortmund'

Dortmund bliver alvorligt handicappet i lørdagens Champions League-finale mod Bayern München.

Onsdag kom det nemlig frem, at stjernen Mario Götze stadig er så plaget af den muskelskade, som han pådrog sig i semifinalen mod Real Madrid, at han ikke vil være med i Dortmunds trup.

- Finalen var mit mål, og jeg har kæmpet hårdt i de seneste uger. Jeg er utrolig ked af, jeg ikke kan hjælpe holdet i denne vigtige kamp. Men jeg har fuld tillid til gutterne og rejser med til London for at støtte dem, siger 20-årige Götze til klubbens hjemmeside.

Mario Götze, eller 'århundredets talent' som han kaldes i Tyskland, har været under massiv bevågenhed og ikke mindst et kolossalt pres, efter det for en måned siden blev offentliggjort, at han skifter til netop finalemodstanderen Bayern München fra næste sæson. Derfor har der været stort fokus på hans rolle i finalen, men det bliver altså ikke aktuelt nu.

Og hans fravær er stort tilbageslag for Dortmund, mener den tidligere landsholdsspiller og nuværende fodboldagent Bjarne Goldbæk, der kommenterer tysk fodbold for Eurosport og selv har en fortid som aktiv i Bundesligaen.

- Det er et kæmpestort tab for Dortmund. Man kan diskutere, hvor god hans form ville være efter skadespausen, men han ville stadig være en fantastisk spiller at bringe ind fra bænken, for han er en mand, der kan gøre en forskel. Han kan åbne et forsvar op, og så er han både målfarlig, hurtig og fantastisk til at gøre sine medspillere gode, siger Goldbæk og tilføjer:

- Hvis Götze var med, så ville Robert Lewandowski og Marco Reus få meget mere plads, men nu kan Bayern bedre pakke sammen om de to, og så bliver det lettere for dem at lukke Dortmund ned. Bayern er for mig at se storfavoritter.

Bjarne Goldbæk afviser samtidig alle spekulationer om, at Mario Götzes afbud til kampen kan skyldes det kaos, som hans skifte fra Dortmund til Bayern har medført - og den opmærksomhed som hans person ville trække i finalen.

- Hvor mange gange får du lige som spiller lov til at spille en Champions League-finale? Og så ovenikøbet på Wembley. Jeg tror simpelthen ikke på, at der skulle være noget andet end skaden, der er skyld i, at han ikke er med, lyder det fra Goldbæk, som er overbevist om, at skaden er et resultat af det voldsomme pres, der har været på Götze, siden skiftet til ærkerivalerne Bayern München blev offentliggjort.

- Jeg tror ikke, at den muskelskade kommer, kun fordi der er sket en overbelastning af kroppen. Han har været ude for et vanvittigt pres, hvor han blandt andet ikke vidste, hvordan han ville blive modtaget af sine fans. Om han ville blive pebet ud eller hvordan, folk ville modtage ham. Reaktionen omkring hans skifte har jo været meget voldsom. Det må have slidt utroligt meget på ham, siger Bjarne Goldbæk.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip