Kæmpebrøler koster dansk VM-deltagelse

Glemsomhed er årsag til, at Danmark ikke bliver repræsenteret ved U/VM for hold i badminton i næste måned.

Badminton Danmark overså, at tilmeldingsfristen til turneringen i Japan var den 24. juli, og en dansk ansøgning om at få dispensation fra det internationale badmintonforbund hjalp ikke.

- Jeg vil betegne det som beklageligt. Som noget vi ikke er glade for, og som vi selvfølgelig også har vurderet, hvordan vi kan undgå sker i fremtiden, siger sportschef i Badminton Danmark Finn Trærup-Hansen til Politiken.

- Vi tilmelder os til turneringer 30 gange om året. Og det sker fra tid til anden, at der opstår en situation, hvor vi ikke får folk med. Men det er mere kriminelt, når det nu er til U/VM. Hvis det er en almindelig turnering, spiller man bare en anden turnering i stedet for, siger han.

Danmark får lov til at stille med spillere i den individuelle VM-turnering, men også her får den manglende deltagelse i holdturneringen konsekvenser.

Ifølge Politiken ville Danmark via tidligere resultater være sikret tre pladser i både herre- og damesingle, men nu får Danmark kun to singler med i hver række.

Det skyldes, at et land kun kan få to med i hver række, når landet ikke er med ved hold-VM.

 

Dagens Gossip