Kænguru på springtur i Faxe Ladeplads

Skrevet af Ann Katrine Warren

14/08/2013

Dagens topnyheder

Stop den lille kænguru før den hopper igen, bliver der formentlig nynnet mange steder i Faxeladeplads i øjeblikket.

Siden torsdag den 8. august har den tre år gamle kænguru Frederik været på springtur, og dyret er ikke let at komme i nærheden af, når han hopper afsted med stor fart. I weekenden blev kænguruen set på Dysselvej uden for byen, men den viste ingen interesse i at blive indfanget.

- Han har det tilsyneladende godt derude. Den har ingen fjender, og der er masser af føde. Jeg kunne ikke kom nærmere end 30-40 af ham, før han begyndte at hoppe af sted, fortæller ejer Kim Krogh til Dagens.dk.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Ejeren regner derfor heller ikke med at få kænguruen hjem lige foreløbig. Men han vil alligevel gerne vide, hvor Frederik opholder sig.

- Han er rask og rørig og kan hoppe med op til 40 kilometer i timen. Så hvis vi skal fange ham, kræver det, at han slår sig ned et sted permanent og bliver trængt op i en krog, forklarer Kim Krogh.

Heldigvis kan kænguruer sagtens klare sig i det danske klima året rundt. Frederik er dog ikke vant til biler, da dyret er meget følsomt over for stress, kan det være særdeles farligt for ham at færdes i trafikken.

Men man bør dog ikke selv forsøge at fange dyret, hvis han kommer hoppende forbi.

- Der er ingen grund til at stresse ham unødigt. Så hellere nyde syne af ham og kontakte os, så vi ved, hvor han befinder sig, lyder det fra Kim Krogh.

Frederik er cirka 1 meter høj og vejer 30 kg er sky, den er nysgerrig og helt ufarlig.

Har man set noget til den lille kænguru, så kan man kontakte ejerne på telefon  51843236 eller 51906007.