Kænguruer på fri fod i Vorbasse efter hærværk

To voksne kænguruer og en unge er natten mellem mandag og tirsdag sluppet fri fra deres bur i Vorbasse nær Vejle.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Ukendte gerningsmænd har klippet et to meter højt hegn op og givet kænguruerne mulighed for at hoppe ud i friheden.

Hvem der står bag frihedsaktionen, ved kænguruernes ejer, Regner Esgaard, endnu ikke, da han lå og sov, da hegnet blev klippet.

- Det er nogle, som har gjort det bevidst, for de må have haft en tang med.

- Jeg ved ikke, om det er dyreaktivister eller sådan noget, men det giver en værre gang bøvl, når det sker, siger Regner Esgaard til Vejle Amts Folkeblad.

Efter et døgns tid er den ene af de tre kænguruer blevet indfanget onsdag morgen.

- Jeg tror, det er den store hun-kænguru, der er fanget, men jeg skal have fundet noget at lukke hullet i hegnet med, så jeg kan få den hjem og tjekke efter. Det er jo ikke bare sådan lige at gøre, siger Regner Esgaard.

En anden af kænguruerne blev onsdag morgen set af den lokale skraldemand, og Regner Esgaard håber derfor, at den snart bliver fanget igen.

- Men det bliver ikke helt let. Jeg er oppe i årene, og de som kan hjælpe er jo på arbejde. Så jeg håber, at vi kan fange den engang i aften, siger Regner Esgaard.

Ifølge Bent Hedeager Nielsen, vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, kommer politiet ikke til at sætte hele beredskabet ind for at bringe kænguruerne tilbage.

- Vi har ikke den store erfaring med at indfange kænguruer, så vi gør ikke så meget, siger vagtchefen.

Dog understreger Bent Hedeager Nielsen, at borgere gerne må henvende sig til politiet, hvis de støder på en løbsk kænguru, der hopper rundt nær Vorbasse.

- Hvis man spotter dyrene og retter henvendelse til os, så skal vi nok give ejeren besked, men vi har ikke ressourcer til at jagte bortløbne dyr - heller ikke kænguruer, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip