Kære hundeejer: Syv grunde til du skal samle lorten op

Mange hundeluftere er udstyret med en praktisk lille pose, som med et snuptag kan hives frem, når Fido laver stort på offentlig grund. Men det er langt fra alle hundelorte, der ender deres dage i en pose i skraldespanden.

Og det er knap så heldigt, hvis du spørger den norske journalist, Lisa Dyremyhr Bakke, der har lavet en opsang til de firbenedes ejere om, hvorfor de skal huske den knap så sjove men nødvendige pligt.

Instagram lister den irriterede journalist syv gode og klamme grunde til at samle lorten op:

1. Helt grundlæggende ser det ret ucharmerende ud, når man kigger ud over et landskab (et fortov, en have eller en legeplads) fyldt med brune klatter i forskellige størrelser i tæt selskab med tissegule plamager. Det indbyder ikke ligefrem til fysisk udfoldelse eller nærkontakt.

Foto: Instagram.

2. Hvis du samler din hunds efterladenskaber op, slipper du for sure sedler fra utilfredse folk, der ikke gider at se på eller lugte til lort…eller at træde i det.

3. Man undgår også, at andre hunde gnider hovedet, kroppen eller poterne i hundelorte. Og det kan jo have sine fordele, især for hundeejere, der ikke har tid til at tage Fido i bad i tide og utide.

Foto: Instagram.

4. På samme måde slipper man også uden om problemet med hunde, der spiser andre hundes lort og bagefter slikker ejermanden eller andre hundeglade væsener i ansigtet.

Foto: Instagram.

5. Klassikeren med ufrivilligt at træde i en dampende, frisk bæ på fortovet undgår man også. Og ligeså med den efterfølgende kamp med at få den genstridige lort af skoen ved enten at trække foden gentagende gange hen over græsset eller ved at finde en pind, der kan få bugt med den ildelugtende masse.

Foto: Instagram.

6. Derudover kan hundelort ligesom al anden slags lort sprede sygdomme. Kolibakterier, findes både i tarmfloraen hos mennesker og mange dyr.

Foto: Instagram.

7. Hvis du ikke samler din hunds efterladenskaber op, sætter du alle hundeejere i et dårligt lys…også dem der har poser med til den brune gevinst.           

Kan du komme i tanker om flere grunde til at samle hundelort op? Eller synes du, at det er helt unødvendigt at fjerne hundelorte?

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

Dagens Gossip