Kahlenberg redder point til Brøndby i vild afslutning

23/02/2014

To mål før pausen, et i hver ende, så længe ud til at betyde 1-1 mellem Brøndby og AaB. Opgøret var dog langt fra slut endnu.

I slutfasen eksploderede opgøret, først bragte Brøndbys Daniel Stenderup AaB på sejrskurs med et selvmål, men kort efter udlignede Thomas Kahlenberg til 2-2.

Det uafgjorte resultat betyder, at AaB ikke for alvor formåede at udnytte, at både FC Midtjylland og FC København snublede i den første forårsrunde i Superligaen.

Nordjyderne havde ellers chancer til mere end de to mål, det blev til i Brøndby. Rasmus Jönsson var en kilde til evig uro i den time, han var banen, ligesom både Kasper Kusk og Nicolaj Thomsen begge igen og igen skabte farlige momenter på kanterne.

Brøndbys defensiv i kampen var noget decimeret, da cheftræner Thomas Franks fire foretrukne forsvarsspillere alle var ude.

Derfor var det et ungt, dansk forsvar, der skulle forsøge at stoppe nordjyderne, noget de slap hæderligt fra, dog med skønhedsfejl.

I den anden ende var Kenneth Zohore stærkt spillende for de blå-gule. Ud over scoringen, hvor angriberen udnyttede sin fysik flot til at holde sin direkte oppasser væk, satte han flere gange AaB-forsvaret, men manglede til tider lidt opbakning i feltet.

Vestegnsklubben kunne ved flere lejligheder prise sig lykkelig for keeper Lukas Hradecky, hvis flotte fodparade betød, at Rasmus Thelander ikke blev matchvinder i søndagens opgør.

Ingen af holdene virkede synderligt tilfredse med uafgjort, så i slutfasen fløj bolden som en kugle i et flipperspil fra ende til ende. Oftest blev angrebene imidlertid afsluttet med en dårlig aflevering.

En tilfældighed var tæt på at sikre nordjyderne sejren. Daniel Stenderup sendte to minutter før tid bolden i eget net efter et godt AaB-angreb i venstresiden, men Thomas Kahlenberg udlignede til 2-2 på det efterfølgende angreb.

AaB har med det uafgjorte resultat kun tre point op til førende FC Midtjylland, mens Brøndby på fjerdepladsen stadig har fem point op til rivalerne FC København på bronzepladsen.