Kajakroere kæmper for OL-billetter

De kommende dage er noget nær afgørelsens time for danske kajakroere ved VM i Milano.

Ikke nok med, at de kæmper om medaljer og gode placeringer ved VM. Først og fremmest kæmper de for OL-billetter.

En plads i top-seks udløser billet til Rio, og går det, som man håber på i Dansk Kano og Kajak Forbund, sender Danmark en stor delegation af sted.

- Op til VM har vi haft en rigtig god og lang træningslejr i Ungarn, hvor roerne har kunnet træne med stor kvalitet og derfor også sat nogle gode tider.

- Samtidig er alle skadefri, så nu venter vi bare på at få lov til at eksekvere, siger sportschef Bo Vestergaard i en pressemeddelelse.

Forbundet satser på OL-kvalifikation til fire både. Verdensmester René Holten Poulsen i enerkajak er naturligvis den ene. Han er også med i toerkajakken med klubkammeraten Nils Boe.

- Samarbejdet mellem Nils og René har fungeret perfekt på træningslejren, så her kan der ligge en overraskelse for konkurrenterne, men ellers vil René gøre alt for at slutte så højt som muligt på podiet i enerkajak. Ikke mindst forsvare sit VM, siger Bo Vestergaard.

Hos kvinderne er der OL-billetter på spil i toerkajakken med Henriette Engel Hansen og Emma Aastrand. De to er også med i kvindernes firerkajak sammen med Amalie Thomsen og Ida Villumsen.

- I Ungarn har alle fire både roet på tider, som giver forventninger om, at de kan slutte i top-seks, som udløser OL-billet, siger Bo Vestergaard.

Han konstaterer i pressemeddelelsen, at konkurrencen er meget hård for kvinderne i den danske firerkajak, men han er alligevel fortrøstningsfuld.

- Selv om det på forhånd ser svært ud, så tror jeg på, at pigerne kan levere varen, siger Bo Vestergaard.

VM begynder i Milano onsdag, hvor paraatleterne skal i vandet. Her har Danmark Jonas El Awsy og Kasper Søndergaard med i 200 meter enerkajak. Målet for begge er kvalifikation til paralympics.

/ritzau/

Dagens Gossip