Kalkun med forårsløg og lime på krydrede søde kartofler

Nem og velsmagende hverdagsmad med søde kartofler og hakket kalkunkød som hovedingredienserne.

Til 4 personer skal du bruge:

Hakket kalkunkød
500g hakket kalkunkød
400g løg
4 fed hvidløg
2 bdt. forårsløg
Smag til med havsalt, sort peber og limesaft
Olivenolie til stegning

Søde kartofler
4-6 søde kartofler (beregn ca. 400g pr. pers.)
Olivenolie
Krydr med stødt mild paprika, stødt røget paprika og havsalt

Sådan gør du:

Søde kartofler
Skræl de søde kartofler og skær dem i tern á ca. 1½ cm x 1½ cm.

Fordel ternene på en bagepapirsbeklædt bageplade.

Hæld lidt olivenolie over kartoffelternene og vend dem rundt.

Drys kartoflerne med paprika, røget paprika og havsalt og vendt godt rundt igen, så alle tern dækkes med krydderier.

Bag ternene i en forvarmet ovn på 200C i ca. 40-45 minutter. Ternene er færdige, når de er møre og har en let sprød skorpe.

Vend gerne rundt i kartoflerne en eller to gange undervejs, det sikrer en mere jævn bagning.

Hakket kalkunkød
Pil løg og hvidløgsfed.

Skær løgene i fine tern og hak hvidløgsfedene fint.

Svits løg og hvidløg af i olivenolie.

Tilsæt kalkunkødet.

Når kødet er gennemstegt smages det til med havsalt, sort peber og limesaft. 

Rens forårsløgene og skær dem i tynde skiver.

Vend forårsløgene på panden med kødet og steg dem med i et par minutter.

Anret de søde kartoffeltern og top med det hakkede kalkunkød. 

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip