Kammeropera på Kolding Teater

Madame Butterfly - en kammeropera vises i Kolding Teaterforening. Madame Butterfly – en kammeropera er iscenesat af Guido Paevatalu, der om nogen kender operaen indefra gennem sin lange karriere som operasanger på Det Kongelige Teater, hvor han selv har medvirket i Madame Butterfly i flere forskellige opførelser.

Denne gang har han iscenesat Puccinis opera for kammerensemble bestående af klaver, cello, klarinet, kontrabas og violin.

Madame Butterfly udspiller sig i Nagasaki i Japan omkring år 1900. Den fortæller på romantisk vis om et smukt kærlighedsmøde mellem en ung, uskyldig pige og en erfaren mand. Den skildrer samtidig mødet mellem to fremmedartede kulturer, hvor kærligheden udvikler sig på skæbnesvanger vis.

Puccini var en af verdens mest populære operakomponister, da han i 1900 påbegyndte arbejdet med Madame Butterfly. Det eksotiske lå i tiden, og i mere end tre år studerede Puccini japansk kunst, musik, traditioner og kultur. Men operaen blev ikke en succes ved premieren.

- Jeg er blevet lynchet. Disse kannibaler lyttede ikke til en eneste tone, skrev Puccini efterfølgende til en ven. Det var dog ikke en modtagelse, der holdt. Operaen er i dag en af de mest populære og mest opførte.

Rollerne synges af Anne Margrethe Dahl, Trine Bastrup Møller, Gert Henning Jensen, Guido Paevatalu, Hans Lawaetz, Anders Jakobsson, Bo Kristian Jensen og Jasia Nielsen.

Madame Butterfly - en kammeropera synges på italiensk (forestillingen er ikke tekstet). Før forestillingen introducerer Guido Paevatalu operaen for publikum.

Forestillingen kan ses på Kolding Teater mandag den 3. februar  klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Dagens Gossip