Kamp mod tyveri: Politisk flertal kræver cykelregister

Et offentligt register over de stjålne cykler, som alle kan slå op i, inden man køber en brugt cykel skal have en præventiv effekt.

»Det skal være muligt at tjekke stelnumre, og det er interessant i to tilfælde: Hvis man står og skal købe en brugt cykel, eller hvis man i nogen tid har undret sig over, om den cykel, som bliver ved med at stå nede foran opgangen, egentlig er stjålet, siger Konservatives retspolitiske ordfører, Tom Behnke (K), som allerede foreslog et sådan register, da partifællen Lars Barfoed var justitsminister.

Efter Datatilsynet fastslog, at det er muligt at lave sådan register over stelnumre »inden for persondatalovens rammer«, kræver et flertal uden om SR-regeringen, at den nuværende justitsminister Morten Bødskov (S), realiserer forslaget.

»Vi må bare erkende, at politiet ikke har ressourcer til at opklare de mange cykeltyverier, så derfor er det nødvendigt at tænke alternativt,« siger Venstres retspolitiske ordfører Karsten Lauritzen (V).

Enhedslistens transportordfører er også tilhænger af et register.

»Cykeltyverier er noget af det, som vi bliver nødt til at gøre noget ved - samtidig med at det netop er lavt prioriteret hos politiet. Så hvis det kan hjælpe, er det en god ide, hvis det ellers kan håndteres administrativt. Og det burde det jo. Alle cykler er udstyret med et stelnummer,« siger Henning Hyllested.

Forsikringsbranchen udbetalte sidste år 230 millioner kroner til de forsikrede ejere af 55.000 stjålne cykler.

Dagens Gossip