Kamp om de gode hoteller i solen

200 kroner. Så meget billigere er rejserne i gennemsnit over forårs- og sommersæsonen hos Star Tour, der årligt sender flest danskere på charterferie til varmere himmelstrøg.

Det er logistikken bagom charterferien, og rejsearrangørernes indbyrdes kamp om de bedste hoteller, der medfører billigere rejser i år:

- Det er sådan, at for at kunne tilbyde vores kunder de bedste hoteller på rejsemålene i højsæsonen, er vi nødt til at lave kontrakter med hotellerne både langt tid før og efter selve højsæsonen, altså i ydersæsonerne i foråret og sensommeren. Desuden er den stigende konkurrence med antal flystole i markedet med til at præge prisudviklingen. Det betyder, vi i gennemsnit for hele sommersæsonen kommer til at kunne tilbyde billigere rejser til danskerne, så for forbrugerne er kampen om hotelsengene et scoop, kan man sige, mener Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Egypten sænker hotelpriserne

Også Egyptens krise har indflydelse på de lavere rejsepriser i 2014. Star Tour åbner op for rejser til Egypten igen med 7.000 pladser over foråret og sommeren, og egypterne har sænket prisen på hotellerne væsentligt i forbindelse med landets krise og det deraf følgende stop af ferierejser dertil.

Det betyder, at Star Tour kan tilbyde rejser til Egypten til en langt lavere pris end normalt, hvilket afspejler sig i det gennemsnitlige fald i prisen på rejser i forår og sommer 2014.

Dagens Gossip