Kamp om næstformandsposter hos SF

Skrevet af admin

01/03/2014

Mest læste i dag

Forud for SF's landsmøde, der begynder lørdag i Kolding, har flere kandidater meldt sig på banen til de to poster som partiets næstformænd.

Morten Normann Jørgensen, der er viceborgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, er en af dem.

- På opfordring fra flere i SF's kommunale bagland, har jeg besluttet at stille mig til rådighed som en af SF's kommende to næstformænd, hvis jeg opnår valg til Landsledelsen på SF's landsmøde i weekenden, skriver han i en pressemeddelelse.

Han mener, at det er "helt afgørende at have SF's kommunale bagland repræsenteret i den daglige ledelse".

- Og jeg kan bidrage aktivt til den store opgave, der ligger i at rejse SF igen, efter den seneste tids turbulens, lyder det.

Information skriver, at den tidligere næstformand i SF, Tonni Hansen, er klar til et comeback efter at være opstillet som nummer to på partiets liste til EU-parlamentsvalget.

Han stiller op sammen med det tidligere byrådsmedlem i Viborg og landsledelsesmedlem, Signe Munk.

- SF har aldrig kun været en formand. SF er en bevægelse. Den bevægelse skal vi have sat i gang igen efter en turbulent tid, siger Signe Munk til avisen.

- Både Signe og jeg har stor organisatorisk erfaring, som vi gerne vil bruge, så vi kan få gejsten tilbage ude i de lokale partiforeninger, siger Tonni Hansen til Information.

Han er til daglig formand for 3F Sydfyn og Lo Sydfyn.

Posterne som næstformænd i SF er ledige, fordi Peter Westermann trak sig fra posten i forbindelse med debatten om salget af Dong-aktier til Goldman Sachs.

Den anden næstformand, Mette Touborg, meldte sin afgang som næstformand i forbindelse med at Annette Vilhelmsen trak SF ud af regering og gik af som formand.

Information har forsøgt at få en kommentar fra SF's nye formand Pia Olsen Dyhr, men hun ønsker ikke at kommentere Signe Munks og Tonni Hansens kandidatur, før landsledelsen har holdt sit første møde efter landsmødet sent søndag eftermiddag.

Ifølge avisen, så er der uofficielt opbakning til de to kandidater fra SF's nye ledelse.

/ritzau/