Kampe i Egypten koster syv personer livet

To personer skulle angiveligt være blevet dræbt ved en bro i centrum af hovedstaden Cairo, mens fem andre meldes dræbt i bydelen Giza.

Hovedstaden var mandag aften præget af konfrontationer mellem tilhængere og modstandere af præsident Mohamed Morsi, og det fik lokale sikkerhedsstyrker til at affyre tåregasgranater for at sprede de forsamlede.

»Vi sad foroverbøjet på jorden, vi bad. Pludselig lød der råb. Vi så op, og politiet stod på broen og affyrede tåregas ned mod os,« fortæller Morsi-støtten Adel Asman til Reuters.

»Hæren dræber vores brødre. Det er meningen, at den skal forsvare mig, mens den angriber mig. Hæren har vendt sig mod det egyptiske folk,« siger en anden demonstrant, Alaa el-Din.

Med nattens dræbte er dødstallet efter militærkuppet mod Morsi og hans styre oppe over 100. Størstedelen blev dræbt i dagene umiddelbart efter kuppet, hvor mere end 50 mennesker mistede livet ved det, som Det Muslimske Broderskab betegner som en massakre begået af hærens eliteenhed, Den Republikanske Garde.

Optøjerne mandag startede samtidig med et besøg fra en amerikansk delegation, der under et møde med den siddende præsident, Adli Mansour, ifølge BBC opfordrede det egyptiske militær til at undgå flere politiske anholdelser.

Dagens Gossip