Kampe mellem Yemens hær og al-Qaeda dræber mindst 29

Jihadister har fredag angrebet Yemens hær to forskellige steder i landet med mindst 29 dræbte til følge, oplyser kilder i Yemens hær. Ifølge kilderne i Yemens hær er det al-Qaeda, der står bag angrebene.

Det er usikkert, hvor mange ofre angrebene har kostet. Nyhedsbureauet Reuters skriver, at 29 har mistet livet, mens nyhedsbureauet AFP skriver 34.

Angrebene fandt sted i Hadramawt-provinsen, der er et af de områder i Yemen, hvor al-Qaeda står stærkest. Blandt andet kontrollerer al-Qaeda provinsens hovedstad, Mukalla.

Ifølge hospitalskilder har 15 af hærens soldater og 19 jihadister mistet livet i kampene, skriver AFP.

Angrebet startede ifølge begge bureauer med en selvmordsbombe mod hærens positioner.

Efterfølgende er der sået tvivl om, hvem der udførte angrebet.

I en pressemeddelelse har Islamisk Stat hævdet, at den stod bag angrebet, og at det kostede 50 soldater livet. Ifølge pressemeddelelsen har Islamisk Stat taget kontrol over tre af hærens positioner, der blev angrebet.

Tæt ved, hvor angrebet fandt sted, ligger byen Shibam, der er kendt som "Ørkenens Manhattan" og er på Unescos liste over bevaringsværdige steder med huse bygget på mursten af mudder. Unesco er FN's organisation for uddannelse, videnskab og kultur.

Både al-Qaeda og Islamisk Stat er modstandere af de to hovedparter i landets borgerkrig: De shiamuslimske houthier og regeringen, der får støtte fra det sunnimuslimske Saudi-Arabien.

Hadramawt-provinsen ligger flere hundrede kilometer fra den største frontlinje i borgerkrigen med en stor ørken imellem kampene og de steder, hvor fredagens angreb fandt sted.

Bombeangreb og skudattentater mod hæren og politiet har været udbredt i Hadramawt- provinsen fra 2011, og indtil landets borgerkrig blussede op tidligere i år med Saudi- Arabiens militære intervention i landet.

/ritzau/

Dagens Gossip