Kampens VM-dansker: Vi spiller med både hoved og hjerte

Danmark tævede Sverige 26-19. En uhyre vigtig sejr for håndboldkvinderne, der nu både skal spille VM-kvartfinale onsdag mod Rumænien i en fyldt Boxen og OL-kvalifikation til foråret.

Medmindre danskerne da går hele vejen i Herning og sikrer sig OL-billetten ved at vinde VM. Lettelsen var stor. Glæden ditto. Målvogter Rikke Poulsen blev kåret til kampens bedste spiller, og hun var både rørt og glad efter kampen.

- Vi spillede med hovedet i dag, men vi spillede eddermame også med hjertet. Jeg er utrolig stolt og rørt over, at alle lægger så mange ekstra procenter i den her gryde, så det kan blive en trylledrik, og vi kan få tingene til at lykkes, siger Rikke Poulsen.

VM-bronzen i Serbien fra 2013 står på Poulsens liste som det ypperste, hun har oplevet med kvindelandsholdet, men søndagens flotte sejr i en vigtig 1/8-finale vil hun også huske mange år frem.

- Det er helt sikkert en af de kampe, jeg vil huske. Vi er på hjemmebane, og nu skal vi spille OL-kvalifikation. OL er en af de største oplevelser, man kan få som idrætsudøver, siger hun.

Publikum fik store roser.

- Det var en ekstra mand på banen. Der var tryk på fra start, da svenskerne skulle præsenteres, og man kunne se, det var hårdt ved svenskerne.

- Da de kom bagud i første halvleg, gik det stærkt, fordi publikum var der til at lægge ekstra pres. Og når man så møder modgang, som de gjorde, bliver det ekstra hårdt, siger Poulsen.

Hun nød, at tingene endelig lykkedes i stor stil i stort set en hel kamp.

Og det endda under et voldsomt pres, fordi sejren var så vigtig både i forhold til VM-festen og OL-drømmen.

- Vi talte på forhånd om, at det nu var knald eller fald, og at der ikke var nogen vej tilbage. Fejl fra tidligere kampe skulle kastes væk, og vi talte om, at hvis ikke vi kastede alt ind i denne kamp, var det hele ligegyldigt.

Hun roste playmaker Kristina Kristiansen for at vise høj moral. Og selv viste hun stor klasse i målet.

- Jeg er kun glad for at kunne bidrage med redningen og være med til at sikre, at vi gik videre, siger Rikke Poulsen.

/ritzau/

Dagens Gossip