Kampfly styrter ned i Syrien tæt ved Tyrkiet

To piloter sprang ud med faldskærm, efter at deres kampfly blev skudt ned ved grænsen mellem Syrien og Tyrkiet, viser tv-billeder fra det statslige tyrkiske nyhedsbureau, Anadolu.

Ifølge CNN Türk er flyet blevet skudt ned af Tyrkiet, fordi det krænkede det tyrkiske luftrum. Kampflyet blev advaret, før det blev skudt ned, lyder det fra en kilde i militæret.

Men piloterne valgte at ignorere advarslerne.

Det står endnu ikke klart, hvilket land flyet tilhører, oplyser den tyrkiske tv-station Habertürk, som er privatejet, og endnu er det sparsomt med oplysninger.

En lang række lande har kampfly til stede i Syrien, hvor de har rettet opmærksomheden mod den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat (IS), som har indtaget store områder i Syrien og Irak.

En tyrkisk regeringskilde siger til nyhedsbureauet AFP, at man forsøger at fastslå, hvor flyet stammer fra.

Ifølge en journalist fra CNN Türk kan to redningshelikoptere ses over stedet, hvor flyet blev skudt ned.

Premierminister Ahmet Davutoglu har hasteindkaldt generalstaben efter hændelsen. I en separat udtalelse, som ikke nævner flyet, fremgår det, at Davutoglu har diskuteret udviklingen på den syriske grænse med forsvarschefen og udenrigsministeren.

For en måned siden skød Tyrkiet tæt på grænsen til Syrien en drone ned, som ifølge tyrkerne var blevet fremstillet i Rusland.

Ifølge den tyrkiske hær havde dronen fået tre advarsler, før de tyrkiske styrker valgte at skyde den ned.

I marts sidste år skød tyrkerne et syrisk fly ned, da man sagde, at det havde fløjet over Tyrkiet uden tilladelse.

Tyrkiet er medlem af Nato, og landet har den næststørste stående styrke i den transatlantiske forsvarsalliance efter USA.

Blandt de tilstedeværende i Syrien er Frankrig, som efter flere angreb forrige fredag i Paris, har optrappet luftangrebene mod Islamisk Stat.

Franske kampfly fra hangarskibet Charles de Gaulle foretog mandag de første bombardementer af Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip