To kamppiloter dræbt i flystyrt i Yemen

To piloter fra De Forenede Arabiske Emirater blev dræbt, da deres kampfly mandag styrtede ned i Yemen, hvor en koalition under ledelse af Saudi-Arabien bekæmper en iranskstøttet oprørsbevægelse. Det oplyser talsmænd for koalitionen.

Mirage-kampflyet styrtede ned ved daggry på grund af en teknisk fejl, meddeler koalitionen i en erklæring ifølge det saudiarabiske nyhedsbureau SPA.

Tidligere havde De Forenede Arabiske Emirater meldt flyet "savnet" uden at oplyse yderligere detaljer.

Øjenvidner fortæller, at et fly fløj ind i et nærliggende bjerg mandag. Dette er ikke bekræftet fra officielt hold.

Det er første gang, at et kampfly fra Emiraterne er styrtet eller skudt ned, siden den saudiarabisk-ledede offensiv begyndte i marts sidste år.

Tidligere har koalitionen mistet et fly fra henholdsvis Bahrain og Saudi-Arabien.

Koalitionen optrappede dens angreb på oprørernes baser ved havnebyen Aden i sidste uge.

Al-Qaeda og Islamisk Stat (IS) har udnyttet konflikten i Yemen til at vinde terræn, og jihadisterne har øget deres tilstedeværelse i Aden, som er Yemens næststørste by.

I juli sidste år vristede den saudiarabisk-ledede koalition Aden fra houthi-oprørerne, som er støttet af Iran.

Yemens regering har hovedsæde i byen, efter den er blevet tvunget ud af landets hovedstad, Sanaa, af oprørerne. Men selv i Aden kæmper regeringen for at bevare kontrollen.

Ifølge FN er flere end 6100 mennesker - omkring halvdelen af dem civile - blevet dræbt i Yemen, siden den saudiarabisk-ledede koalition indledte sine luftangreb i landet i marts sidste år.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip