Kamptræning har hjulpet Team Stjerne inden OL

De danske curlingherrer tager mandag hul på OL-turneringen, men forberedelserne har stået på i flere måneder.

Curlingkampene kan blive afgjort på få centimeter, og derfor er de afsluttende træningsforberedelser inden OL vigtige, så marginalerne falder ud til dansk fordel, siger Rasmus Stjerne, der er skipper på det danske herrehold.

- Vi har været rimelig fokuserede på at få nok kamptræning. Vi havde en weekend i starten af januar, hvor vi trænede meget teknisk, men efter det handlede det om at få fat i den rytme, man har, når man spiller kamp.

- Når man ikke skal præstere til et mesterskab, har man en lidt mere teknisk tilgang til træningen.

- Der handler det mere om at maksimere sit eget potentiale, men når man er så tæt på, så skal man have det, man har, til at fungere, siger Rasmus Stjerne.

Det danske hold har blandt andet været til German Masters i Hamburg og DM-finalerne i ugerne op til OL.

Lørdag og søndag har holdet muligheden for at prøve de olympiske baner af, der er lavet af en canadier.

- Der er arrangeret fire gange 20 minutters træning både lørdag og søndag på OL-isen. Det er vigtigt at spille på banen før turneringen, for isoverfladen er ikke identisk overalt. Man har brug for at få indblik i, hvordan banen opfører sig, og hvordan stenene er.

- Vi har selvfølgelig prøvet noget lignende mange gange før, men det er utrolig vigtigt at få en god fornemmelse, siger Rasmus Stjerne.

Curlingherrerne møder Kina i den første kamp mandag klokken 06 dansk tid, mens holdet har fornøjelsen af Rusland klokken 16 senere samme dag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip