Kan du redde denne piges liv? Forældre efterlyser donor i hele verden

Den lille engelske pige Margot lider af en meget sjælden form for leukæmi. Den forekommer så sjældent, at hendes egen læge kun er stødt på tre tilfælde det seneste årti.

Men det har ikke fået forældrene Yaser og Vicki Martini til at give op. De er i kontakt med folk over hele verden og appellerer til, at folk tager en hjemmetest for at tjekke, om de er en mulig stamcelledoner til Margot. Det skriver Sky News.

LÆS OGSÅ: Lægerne har givet op: Fem døtre samler ind for at redde kræftsyg mor

Margot Martini var bare 14 måneder gammel, da den livstruende sygdom blev opdaget. Hun er nu i gang med den tredje omgang kemoterapi og har tilbragt mere end 100 dage på hospitalet i London under behandlingen.

En rygmarvstransplantation er hendes bedste chance for at bekæmpe sygdommen. Men til det skal der bruges stamceller fra en doner, som matcher den 16 måneder gamle pige.

Derfor har de desperate forældre søsat en verdensomspændende kampagne i deres søgen efter en donor, der kan redde deres datter.

- Hendes vævstype er ikke ualmindelig, så et match kan virkelig komme fra hvor som helst, siger Yaser Martini til Sky News. 

LÆS OGSÅ: Se den fantastiske video: Tvillinger har ikke opdaget de er blevet født

Potentielle donorer kan bruge en gør-det-selv-test, hvor man putter spyt på en vatpind, eller man kan registrere sig som stamcelledonor på kampagnesiden Delete Blood Cancer.

På bare én uge har mere end 12.000 personer taget hjemmetesten. På den måde har familien fundet en donor med væv, der ligner Margots. Men man håber stadig på at finde det perfekte match, og at donoren er villig til at give stamceller eller marv.

- Vi gik i gang velvidende, at der kun var en lille chance for at findet det perfekte match. Men vi har ikke lyst til at se tilbage og føle, vi ikke har gjort alt, hvad vi kunne, lyder det fra Margots far.

Er du en mulig donor til Margot Martini? Tjek Delete Bood Cancer og se, om du kan hjælpe familien. Danske statsborgere som ønsker at hjælpe skal gennem Det Danske Knoglemarvsregister

Se familiens appel-video, som er sendt ud i hele verden, herunder:  

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip