Kan du spotte svindelnummeret med denne hæveautomat?

I adskillige år har politiet og pengeinstitutterne advaret os borgere om, at vi skal skjule vores pinkode og holde øje med nysgerrige blikke, når vi finder bankkortet frem ved landets hæveautomater.

I England advarer myndighederne nu om et nyt svindelnummer ved automaterne med de kolde kontanter, og hvor bagmændene ikke er blege for at tage den nyeste teknologi i brug for at få fingrene i uskyldige menneskers pinkoder og pengesedler.

Læs også: Hold igen med snapsen: Landsdækkende politirazzia begynder i morgen

British Transport Police har offentliggjort en række billeder, der viser den snedige metode til at franarre koder og kontanter fra borgere i den engelske storby Manchester.

Hæveautomaten, der ved første øjekast ser ganske tilforladelig ud, har fået installeret et skjult kamera af svindlerne:

Selve kameraet er placeret over knapperne på maskinen, og på den måde kan bagmændene aflure pinkoderne, når folk har hævet kontanter i automaten, der står foran et supermarked ved togstationen Piccadilly Station i det centrale Manchester.

Svindelerne har været særdeles fingerfærdige og haft masser af teknisk viden, da de endvidere har tilføjet en falsk kortaflæser lige præcis der på automaten, hvor man normalt propper Visa- eller Dankortet ind i pengemaskinen.  

De engelske myndigheder blev klar over svindelnummeret tidligere på måneden, da en politimand lagde mærke til en mistænkelig adfærd ved hæveautomaten.

I England har man tidligere talt om en svindelnummer ved navn 'den libanesiske løkke' – en metode, der ifølge The Mirror har været særdeles populær af snydepelse i Beirut.

Med masser af snilde og moderne teknologi gør bagmændene sådan, at ens kort sætter sig fast i hæveautomaten, når man har indtastet pinkoden.

På et tidspunkt vil folk normalt forsøge at gå ind i banken for at brokke sig over, at automaten har 'spist' kortet, og så er svindlerne hurtige til at snuppe kortet, som de nu kan hæve masser af dejlige kontanter med, haps! 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip