Kan et vinterdæk pynte i stuen? Dette makeover havde ingen set komme

Er det tid til at få nye dæk på bilen? Så lad endelig være med at kassere de gamle, for ét dæk kan hurtigt forvandles til et fantastisk nyt møbel.

Selvom jeres sommer- eller vinterdæk efterhånden er godt slidt af de mange turer frem og tilbage over asfalten, og de egentlig hører hjemme hos en autoophugger, så gem et enkelt eller to af dækkene, for står du og mangler en flot og original puf, så læs med her:

Du skal bruge: Et dæk, to fiber- eller spånplade, sisalreb, en limpistol, dealer-lak, pensel, saks samt boremaskine + skruer. Det skriver Handimania.

Før du starter med projektet, er det en god idé at rengør dækket med en klud - hvis det er meget beskidt, så skyl det og lad det tørre helt.

Køb to fiber- eller spånplade og skær dem til, så de passer med dækkets omkreds. Læg én af pladerne på dækket og bor tre huller med lige stor afstand tæt på pladens kant. De skal være dybe nok til at trænge igennem både pladen og ned i dækket.

I hvert hul skruer du efterfølgende pladen fast til dækket med en passende stor skrue, så det sidder tæt. Vendt dækket og gentag dette og forrige trin, så du også borer en plade fast til dækkets anden side.

Så skal du komme lim (brug en limpistol) på midten af pladen. Lim dit sisalreb godt fast.

Tryk rebet godt ned på limen, og sno derefter rebet rundt og rundt i spiral-form. Placer hele tiden lim under rebet, så det sætter sig fast på pladen i spiralform.

Når du er færdig med pladen, vender du dækket om på hovedet og fortsætter processen udover kanterne på dækket. Husk hele tiden at stramme rebet, så det sidder tæt sammen om dækket.

Når sisalrebet sidder stramt om hele dækket, klipper du rebet til og pensler med sealer-lak, så rebet holder bedre. Lad det tørre en time og påfør herefter endnu et lag.

Du har nu den flotteste puf til stuen.

Der findes også andre måder at lave en hjemmelavet puf. I videoen herunder kan du se hvordan.

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip