Kan have fundet ny Alzheimers-kur

Skrevet af Laura Nygaard

17/04/2015

Mest læste i dag

De mener også, at de nu ved, hvordan den skal behandles.

Forskerne har observeret, at mennesker med Alzheimers har en type celler, der æder arminosyren arginin, som er vigtig for vores immunforsvar, skriver Independent.

Læs også: Søn synger rørende sang for sin Alzheimers-ramte mor

Hos raske personer beskytter disse celler hjernen istedet for at æde arginin.

- Det betyder, at vi kan se på Alzheimers på en anden måde og finde nye behandlinger, siger Carol Colton, professor i neurologi ved Duke University og undersøgelsens seniorforsker.

Undersøgelsen er lavet på mus, der har fået modificeret deres immunforsvar til at ligne vores, men selvom de ikke nødvendigvis oplever den samme effekt som mennesker, er forskerne positive.

Indtil nu vidste de nemlig slet ikke, at arginin spiller en rolle.

Læs også: Banebrydende opdagelse: Test af lugtesans og syn kan afsløre Alzheimers tidligt

Medicinen, der blev brugt i undersøgelsen, bruges sædvanligvis mod visse typer kræft, men kan nu vise sig også at være effektiv i behandlingen af Alzheimers.

– Hvis forskerne får bekræftet studiet fra flere sider, kan det tage rundt regnet fem år, før de kan begynde at teste den på mennesker. Og siden medicinen allerede er i brug, vil det gå relativt hurtigt, inden de kan prøve den på folk med Alzheimers, siger Pål Gunnar Ellingsen, der tidligere har forsket i Alzheimer på NTNU i Norge.

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: