Kan jeg rejse til Tyrkiet? Læs Stig Ellings svar på urolighederne

Søndag var der sammenstød mellem demonstranter og politiet i hovedstaden Ankara samt storbyerne Adana og Izmir i Tyrkiet.

Uroen i landet sker kort før mange danskere rejser til Tyrkiet for at tilbringe deres sommerferie, og hvad betyder så det?

Ikke umiddelbart nogert, lyder det umiddelbare svar fra salgsdirektør Stig Elling fra Star Tour.

- Nej, lige nu skal alle danskere bare glæde sig til at rejse til Tyrkiet og nyde deres sommerferie, siger han til Dagens.dk.

Stig Elling fortæller, at der har været mindre bataljer i badebyerne i det sydlige Tyrkiet, men ikke noget der giver anledning til bekymringer.

- Lige nu ser jeg intet problem i at holde ferie i Tyrkiet på de destinationer danskerne normalt tager til. Så skal situationen i hvert fald udvikle sig mere dramatisk. Men som det er lige nu kan man roligt tage på ferie dernede, siger Stig Elling.

Han oplyser samtidig, at salget af rejser til Tyrkiet heller ikke er faldende på grund af urolighederne, så danskerne er tilsyneladende heller ikke nervøse.

- Vi følger selvfølgelig situationen dernede, og advarer hvis det skulle udvikle sig. Og følger selvfølgelig også instruktionerne fra Udenrigsministeriet, siger Stig Elling.

Her er Udenrigsnministeriets anbefaling lige nu:

Demonstrationer finder sted i Istanbul - især området tæt på den centrale Taksim-Plads - samt i andre større byer i Tyrkiet, inkl. Ankara. Politiet anvender tåregas og vandkanoner mod demonstranterne. Rejsende opfordres til at holde sig væk fra områder med demonstrationer. Rejsende rådes til at holde sig orienteret om den aktuelle situation gennem medierne og følge myndighedernes anvisninger.

Der er en betydelig risiko for terrorangreb i Tyrkiet. Alle ikke-nødvendige rejser og ophold i grænseområdet mellem Tyrkiet og Syrien, f.eks. ved grænsebyer eller ved grænseovergange, frarådes. I det østlige Tyrkiet bør rejsende generelt udvise stor forsigtighed. Danskere bør udvise forsigtighed ved rejse langs grænsen til Irak på grund af risiko for kamphandlinger i området.

Danske rejsende har dog i almindelighed et problemfrit ophold i Tyrkiet. Risikoen for tyveri og røveri er generelt lav, men stigende i de større byer som f.eks. Istanbul og Izmir. Risikoen for trafikulykker er væsentlig højere end i Danmark.

Dagens Gossip